Utviklingen av trafikklys og deres mektige betydning

U

Trafikklyset har mange forskjellige navn som et trafikksignal, stopplys osv. De er plassert der ute for å kontrollere trafikken. Det første trafikklyset dukket opp på midten av 1800-tallet og besto av to lamper, en rød og en grønn, som det fortsatt er vanlig i dag i de fleste land. Det fantes imidlertid ingen måte å gjøre den automatisk på den gang, og en person måtte være til stede hele tiden for å betjene den. Trafikkbetjenter ville snu lykten for å sikre at det rette lyset var vendt mot trafikken. Selv om denne metoden for trafikkkontroll ble antatt å være vellykket, varte den ikke på veldig lenge. Etter rundt ett år eksploderte lyskrysset, og det antas at en operasjonsoffiser ble drept i eksplosjonen. Alle begynte da å tvile på sikkerheten til oppfinnelsen, og bestemte seg for å slutte å bruke den til tidlig på 1900-tallet da et elektrisk alternativ ble introdusert. Siden den gang har denne metoden for trafikkkontroll begynt å spre seg over hele verden, og det er for tiden vanskelig å finne et sted på planeten uten dem.

I dag er trafikklyset en av de beste, om ikke den beste måten å sikre sikker flyt av trafikk hvor som helst. Selv om de vanligste fargene i trafikksignaler er røde, gule og grønne, kan betydningen deres variere, avhengig av det bestemte landet vi refererer til. Den røde fargen er assosiert med ordet “stopp” og dette er tilfellet nesten overalt. Fargen kan også bety noe som en stengt vei. Det gule, som vanligvis finnes mellom rødt og grønt, betyr at du bør gjøre deg klar til at den grønne fargen skal slå seg på, og det blir din tur til å bevege deg. Den grønne fargen gir deg tillatelse til å kjøre foran eller krysse. Røde og grønne farger er vanligvis de som varer i lengre tid, sammenlignet med gult. I noen tilfeller må du kanskje holde deg ved stopplyset i fem minutter eller mer når det røde lyset lyser. Dette er vanlig når det gjøres anleggsarbeid rundt veien. Noen land har praksis for å slå av det røde og grønne om natten til morgenen, og overlate alt til det gule lyset og trafikkskiltene. Dette er effektivt i byer med mindre befolkninger og mindre trafikk.

Noen trafikklys er forbedret via lydeffekter. Dette gjøres for å ivareta sikkerheten til fotgjengere som har synsproblemer eller er blinde. Praksisen er at når fargen er rød, vil en lyd pipe sakte, noe som indikerer at du ikke kan krysse. Hvis lyset blir grønt, indikerer en kontinuerlig lyd at det er trygt å krysse. Disse fotgjengerfeltene er vanligvis deaktivert om natten for å sikre at de nærliggende beboerne ikke blir forstyrret av de irriterende lydene.

Det er ingen overraskelse da at trafikklys ble veldig populært og har blitt brukt i over 100 år nå. De forhindrer mange trafikkulykker og sørger for sikkerheten til menneskene. Noe som ikke har endret seg på så lang tid er sikkert her for å fortsette og fortsette.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta