Topp 4 faktorer å vurdere når du velger en lønnstjenesteyter

T

Bedrifter utvikler måter å outsource betalingsstrukturer for sine ansatte. Lønnsleverandører er dyktige på denne disiplinen, og har evnen til å behandle lønn mer effektivt. Videre kan bruk av tjenestene til det riktige lønnsselskapet gå langt med å spare organisasjonen en betydelig sum penger i form av å ansette tjenester fra internt personell for å påta seg jobben. Faktorer du bør vurdere når du velger en lønnstjenesteleverandør inkluderer:

· Lønnsnøyaktighet

Når du velger lønnstjenester det er tilrådelig å vurdere lønnsnøyaktigheten. Lønn som er feil har muligheten til å gjøre deg og de ansatte misfornøyde. Den riktige lønnsleverandøren forstår viktigheten av å sikre at hver av lønnssjekkene blir behandlet nøyaktig. Den rette leverandøren av lønnstjenester vil vurdere å gå over lønnen med organisasjonen i detalj, samtidig som den gir deg all viktig informasjon du trenger.

· Vurderer organisasjonens fremtidige behov

Den riktige tjenesteleverandøren tar alle initiativer for å kontrollere nøyaktigheten av lønningslisten sammen med deg. Tjenesteyteren vil gjennomgå arbeidstimene, antall sjekker og det totale beløpet for lønn. De vil også vurdere å sjekke viktige detaljer hver gang leverandøren tar fra lønninformasjonen til organisasjonen.

· Uovertrufne klienttjenester

Organisasjonen må finne en tjenesteleverandør som har vært i bransjen i rimelig tid for å betjene mange kunder. På denne måten vil tjenesteleverandøren være i stand til å vite graden av involvering som kreves. Den riktige tjenesteleverandøren bør være i stand til å tilby alternativer for selvbetjening og full service. De bør ha en lønnsspesialist som kan hjelpe deg med å bestemme en komplett lønnstjeneste fra begynnelse til slutt. De bør også være i stand til å tilby et weblønningssystem som tilbyr et selvbetjent alternativ.

· Ansvarlig for arkiveringsfeil

Uansett grad av engasjement organisasjonen velger; den riktige lønnsspesialisten bør være klar til å svare på eventuelle bekymringer eller spørsmål. Noen lønnstjenester unnlater å tilby denne typen tilpasset system. Noen tilbydere tilbyr call center -tilnærmingen, der organisasjonen får forholde seg til forskjellige personer hver gang lønnsdataene sendes inn. Med denne tilnærmingen synes klienter det er vanskelig å finne noen de kan stole på for hver lønn.

Selv om det ikke er vanlig å gjøre feil når du utarbeider din egen lønn, kan dette fortsatt koste organisasjonen. Den verdifulle energien og tiden som brukes til å finne ut hvordan pengene fordeles kan brukes på å tjene penger. Dette forklarer hvorfor mange organisasjoner outsourcer lønningene sine.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta