Manuell lønn vs datastyrte lønnssystemer

M

For ikke så lenge siden ble alle lønnslister tidligere beregnet manuelt, uten hjelp fra en datamaskin. Profesjonelle regnskapsførere investerte mye tid og energi i å holde styr på alle ansattes data, filer og informasjon, beregne månedslønn, timegodtgjørelse, bonuser, sykefravær, ytelser, skatter, fradrag og så videre. Og de gjorde alt dette ved å holde en rekke filer fylt med track records for hver eneste ansatt.

Nå for tiden er ting imidlertid mye enklere enn de pleide å være. Fordi teknologi alltid er dedikert til å gjøre ting enklere og bedre, er et ganske bredt utvalg av datastyrte lønnssystemer tilgjengelig for å redde oss fra denne kjedelige oppgaven. Nå, i stedet for å beholde dusinvis av filer og bruke endeløse timer på å beregne, er alt du trenger å gjøre å skaffe deg et lønnsprogramvaresystem og la det gjøre alt det ekle arbeidet.

Så manuell kontra datastyrt lønnssystem? Det er egentlig ingen sammenligning. Et manuelt lønnssystem betyr å gjøre alt for hånd, mens et datastyrt system vil gjøre det mulig for brukerne å lagre ubegrenset data og holde styr på alt. Mens du med et manuelt lønnssystem må holde oversikt over alle ansattes tid for hånd, med en lønnsprogramvare kan du automatisk overføre alle slag eller sveiper direkte inn i systemet, som vil lagre dem umiddelbart. Den kan til og med skille vanlig arbeidstid fra overtid, og beregne de ulike godtgjørelsene i henhold til fastsatte parametere. Og hvis menneskelige feil sniker seg inn selv med det mest organiserte manuelle lønnssystemet, vil en datastyrt lønnsprogramvare gi nøyaktige beregninger uavhengig av mengden data som er lagret.

De datastyrte lønnsprogramvaresystemene sparer tid og penger, de er veldig enkle å bruke og de er også veldig praktiske. Det finnes flere forskjellige typer lønnsprogramvaresystemer, med ulike funksjoner, funksjoner eller fordeler. Og selvfølgelig vil prisen også variere etter type programvare. Alle programmer inkluderer imidlertid essensielle funksjoner for lagring av ansattes informasjon, filer og track records, og vil gjøre det mulig for autoriserte brukere å legge inn, se eller endre informasjon når som helst. Grunnleggende funksjoner inkluderer lønnsbehandling, direkte innskuddsalternativer, lønnsrapporter, skatterapporter, fradrag, kvartalsvise og årlige varerapporter og mange andre.

Dessuten, mens du med et manuelt lønnssystem må gjøre alt selv, vil en datastyrt lønnsprogramvare automatisk beregne alle lønnsfrekvenser, ansattes lovpålagte fradrag, 401k bidrag, bonuser, medisinske fordeler osv. I utgangspunktet er alt du trenger å gjøre å angi alle data som fradragene er basert på, og programvaren vil håndtere alt annet.

Som konklusjon, sammenlignet med datastyrte programvaresystemer, tar det manuelle lønnssystemet opp verdifull tid, ressurser og penger. Så i stedet for å kaste bort verdifull tid med de kjedelige regnskapsoppgavene, la programvaren beregne lønnsslippene, mens du jobber med å utvikle virksomheten din, øke produksjonen og inntektene.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta