Lønn outsourcing-tjenester – Topp 6 fordeler ved å ansette et profesjonelt firma for småbedriften din

L

Rettidig utbetaling av lønn er nødvendig for ansattes tilfredshet og for å holde dem motiverte. Den minste forfall i denne forbindelse kan vise seg å være svært kostbart. Å administrere lønn er imidlertid en vanskelig oppgave for selv den mest dyktige medarbeider. Personalendringer, frister og endrede skatteregler forverrer bare situasjonen og fører til unødvendige forsinkelser og ineffektivitet. En lønnstjeneste kan ta seg av alle dine lønnskrav og frigjøre deg og dine arbeidsgivere for unødvendig stress og problemer.

Utkontrakterte lønnstjenester blir enda viktigere for oppstartsbedrifter. Mens du tar deg av alt fra produktutvikling, til annonsering og markedsføring og salg, er lønn en funksjon som enkelt kan outsources til en lønnstjeneste.

Over en fjerdedel av selskapene nyter allerede godt av fordelene ved å outsource lønn. Her er de viktigste fordelene du kan forvente av outsourcing.

Gratis programvare for lønn

Outsourcing av lønn eliminerer behovet for å kjøpe, installere, støtte og vedlikeholde lønnsprogramvare og reduserer IT-arbeidet som trengs, noe som resulterer i flere umiddelbare kostnadsreduksjoner. Flere lønnsselskaper tilbyr også programvareintegrasjon i kontorets regnskapssystem sammen med tilpasning. Videre oppdaterer lønnstjenester regelmessig programvaren og gir deg en annen indirekte kostnadsfordel.

Enkel skalerbarhet til minimal kostnad

Når du outsourcer til en profesjonell tjeneste, trenger du ikke å bekymre deg for å legge til nye ansatte for å håndtere forretningsvekst. Tilsvarende tar de seg av omplassering av oppgaver, permitteringer og arbeidsledighetsforsikring for entreprenørvirksomheter, og frigjør dermed eierne for dette ansvaret til overkommelige priser.

Fokuser på kjernevirksomheten din

Lønn tar opp til sammen åtte-ti timer med ansatte, hver lønnsperiode. Outsourcing av lønn sparer verdifull medarbeidertid som kan vies til kjernevirksomheten for å forbedre produktiviteten.

Ansatte utarbeider og sender inn egne lønnsdata

Lønnstjenester bruker programvare som en tjeneste, som delegerer til ansatte ansvaret for selv å samle inn og sende inn arbeidstimer. Til dette bruker hver ansatt sin innlogging til å legge inn informasjon om arbeidstid i elektroniske timekort på leverandørens nettside. Etter gjennomføring blir disse elektronisk gjennomgått av leder, som enten kan godkjenne eller sende tilbake et eventuelt unøyaktig tidskort. Standarder for innsending, godkjenning og retting sikrer at ansatte får betalt selv når leder er utilgjengelig for gjennomgang av timekortene. Variabel lønn som bonuser, provisjoner og bøter er også imøtekommet av de fleste tjenester.

Praktisk med papirlønnsslipp eller direkte innskudd

Du kan be om å få papirsjekker levert til kontoret ditt, eller sørge for direkte innskudd til ansatte. I begge tilfeller tar lønnsselskapet seg av lovpålagte tilbakehold og bidrag til helse- og pensjonsordninger.

Byrden for overholdelse av regelverk ble flyttet til lønnstjeneste

Den største hodepinen ved lønnsbehandling er å holde tritt med endrede skatteregler som fører til unødvendige bøter og bøter for din bedrift. Lønnstjenester kan bedre håndtere obligatoriske skatteregler og sikre etterlevelse av disse. I tillegg betaler lønnstjenester selv for eventuelle bøter, noe som sparer deg for penger og bekymringer.

Outsourcing av lønn kan være en av de mest lønnsomme beslutningene du tar. Gå videre og lei en lønnstjeneste for å høste fordelene av økt virksomhetsproduksjon og fortjeneste.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta