Hvorfor bruke en lønnstjeneste?

H

Eieren av en liten bedrift i dag står overfor utfordringer som var ukjente i tidligere dager. Ikke lenger er konkurransen fra andre virksomheter innenfor samme geografiske område. Virksomheten må nå konkurrere med resten av verden. Det er ikke nok å gjøre alt selv og drive med litt markedsføring i ny og ne.

Det var overføringen av forretningsmodellen fra gamle dager med butikkhandlere. I dagens verden må eieren av en virksomhet fokusere all sin energi på å vokse virksomheten, både det er økonomisk helse og det er salg. I tiden til besteforeldrene dine laget folk sin egen såpe. Ja, de var sparsommelige og gjorde viktige gjøremål, men i dag har vi ikke tid eller lyst, det er bedre å bare kjøpe såpen. Å gjøre din egen lønn hver uke eller to er et ork som ikke tilfører noe til veksten av virksomheten din. Det er et ork, ikke ulikt landskapsarbeid, rengjøring eller maskinvedlikehold. Dette er alle ting du kunne gjør det selv, men spørsmålet er bør du?

En viktig forskjell er sensitiviteten til informasjonen som er involvert. Men hvor mange ganger oppstår problemer når lønnssatser lekker ut, eller du ønsker å gi en høyning men ikke vil at den ansatte som tar lønn skal vite det. Omtrent 28% av dere ender opp med å gjøre lønnslisten selv. Det er ikke å være produktiv med tiden din. Du vil også ha det gjort riktig, så du gjør det selv. Dette er ikke måten å vokse på, ved å gjøre alt selv.

Orket med å betale de ansatte og betale skatten gjør det ikke legge til en hvilken som helst verdi til hva kunden din kjøper fra deg, eller opplevelsen kunden din har med å håndtere din bedrift! Små selskaper blir store selskaper når eieren lærer å delegere, når han begynner å jobbe med virksomheten sin, ikke i virksomheten sin, når han ansetter dyktige folk som gjør spesialiserte oppgaver for ham.

Han (jeg sier “han” fordi 78 % av bedriftseierne er menn, selv om jeg tror dette endrer seg raskt) jobber med hvordan virksomheten leverer noe verdifullt til kunden, han jobber med markedsføringsbudskapet verden ser, han jobber med systemer som får virksomheten til å fungere i kundenes øyne.

Eieren av den voksende virksomheten bruker ikke tiden sin på hverdagslige oppgaver som kundene ikke bryr seg om. Kunden din kunne ikke brydd seg mindre om du bruker et par timer hver fredag ​​på å gjøre din egen lønn. Se, bare få fakta om de forskjellige måtene å få jobben gjort på minst mulig tid.

Småbedrifter tror jeg er ryggraden i vår store nasjon. Det er mennesker og det er energi som får økonomien vår til å fungere, selv om de ikke får oppmerksomhet. Det er der all veksten kommer fra, det er der handlingen er, det er der arbeidet blir gjort, men ikke prøv å gjøre alt selv.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta