Hvis du reiser til Chicago, må du vite detaljene i Chicago trafikk- og signalregler

H

Chicago hastighetsgrenser varierer, og på de fleste byveier er det 30 km / t. imidlertid motorveiene, men for de overbelastede områdene godtar du en fartsgrense på 55 km / t. I Chicago ved rødt lys som svinger rett etter stopp når det ikke er tillatt med trafikk, må du sørge for at det ikke er noen restriksjoner. Ved tvil, vent tålmodig på greenen. Kameraer er installert ved de fleste større bykryss for å fange sjåfører som kjører rødt lys og er årsaken til andre brudd. Chicago er fylt med flere enveisgater, spesielt i og rundt Loop, så det er veldig viktig å se etter varselskilt og også for andre biler.

På samme måte er lovene for fyllekjøring i Illinois ganske strenge. Alle som blir tatt med 08 eller mer alkoholinnhold i blodet mens de kjører bil, vil automatisk få beslaglagt lisensen, i tillegg vil det bli utstedt en billett. Faktisk vil hjemmestatens myndigheter også bli varslet. Sjåfører som har Illinois -førerkort kan ha suspendert lisensen ved det første lovbruddet i tre måneder.

Å reise til Chicago indikerer å følge flere regler, og en er at passasjerene må bruke bilbelte, og til og med barn under åtte år kan bruke stroppen i barnesikringene. Denne byen tillater heller ikke bruk av mobiltelefoner håndholdte enheter og regnes som ulovlig mens du kjører i byen. Disse begrensningene er selvfølgelig ikke de samme i forstedene, det varierer. Det er et must for frontlysene hvis du bruker vindusviskerne. I Illinois er radardetektorene lovlige.

Å besøke Chicago er interessant, hvis du er klar til å gå korte avstander. De fleste turistattraksjonene ligger i nærheten av at den kan dekkes til fots eller du kan bruke offentlig transport. Men hvis du ønsker å kjøre her, må du være forberedt på å godta reglene i Chicago. Imidlertid er Chicago relativt enkelt å finne frem til, ettersom det er en logisk utformet by. Selv om det er trafikkork i rushtiden og er frustrerende som i andre store byer, må du likevel akseptere at trafikken går jevnt de fleste dagtidene. Chicagoans er alltid klare for uventede forsinkelser, og en ting er bestemt at i løpet av sommeren og vårmånedene er det i hvert fall noen få sentrumsgater eller en hovedvei som skal repareres. Det er grunnen til at det ofte blir fortalt at Chicago har to sesonger, konstruksjon og vinter.

Når du kjører i Chicago, må du ta en tur langs strekningen mellom Museum Campus og North Avenue, da det er virkelig fantastisk. Ikke gå glipp av de kjørte reglene. Vær alltid forberedt på at noen drosjer av og til kutter eller gjør en uventet sving uten å gi noe signal. Generelt, når de ser gult lys, tar sjåførene her fart, og det er vanlig å høre på tuting, spesielt hvis du ikke klarer å gjøre en gal dash før lyset blir rødt. Som forventet er parkeringsprisen til premium og gateparkering i hele sentrum er begrenset i 2 timer, men få en billett fra den nominerte betalingsboksen og hold den på dashbordet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta