Fordelene og ulempene ved å installere trafikklys

F

Når folk tenker på et lyskryss, er det vanligvis en umiddelbar tilknytning til et 3-lampers lys med rødt øverst, gult i midten og grønt nederst. Imidlertid bruker offentlig transport ofte en annen type trafikklys. Dette for å sikre at privat trafikk og offentlig transport ikke vil støte på en kollisjon når det gjelder sikkerhet og prioritet. Formene på kollektivtransportlys kan variere når det gjelder bokstaver og piler, og inneholde forskjellige fargede søyler.

Trafikklys har en lang historie, og myndighetene eksperimenterte med forskjellige typer ting til noe ble funnet å ha et overlegen fokus. I dag er det umulig å finne et trafikklys som ikke har et arrangement med LED -lyspærer. Halogen- eller glødepærer var de vanligste som ble funnet tidligere, men den siste trenden viser at antall LED stadig øker overalt hvert år. Halogen- eller glødelamper er kjent for å fungere i en kortere periode, og lysets intensitet er ikke like kraftig som LED -en. Da LED først ble introdusert, dukket det imidlertid opp et betydelig problem. Midt i en kraftig snøstorm kan folk i trafikken ha problemer med å se hvilken farge som skinner, siden LED ikke produserer nok varme til å smelte snøen, i motsetning til halogen eller glødelamper. Likevel er fordelene med LED for store til å gå tilbake til forgjengerne. Dette er grunnen til at et spesielt varmeelement ble opprettet for å sikre sikkerheten til sjåfører og fotgjengere.

Det er en enorm forskjell mellom hver region når det gjelder hvordan de monterer eller plasserer trafikklys for synligheten til sjåfører og fotgjengere. Noen foretrekker å ha trafikklys som er trådmontert eller få dem installert i lange portaler. Den vanligste måten er sannsynligvis trafikklyset som er montert vertikalt eller horisontalt.

Noen mennesker er av den oppfatning at disse lysene gjør så mye skade som godt. Det er forståelig hvorfor noen vil si det. Ganske mange ingeniører uttrykte sin mening og sa at sikkerheten til syklister og gående påvirkes av trafikklys, men de kan ofte være en årsak til trafikkforsinkelser. Noen stopplys har dessuten detektorer, og disse fungerer ofte ikke når en motorsykkel, scooter eller sykkel passerer. Siden disse kjøretøyene ikke har samme masse som en bil, klarer ikke sensorene å oppdage dem. Dette problemet kan forårsake en svært alvorlig trafikkulykke.

Det er ganske vanlig blant sjåfører å kjøre gjennom rødt lys. Ofte er straffen for denne ulovlige handlingen ganske hard. Det varierer, avhengig av land eller stat, men de som ikke har tålmodighet til å vente, blir bøtelagt eller satt i fengsel.

Disse lysene er utviklet for å matche behovene i den moderne verden, og det ser ut til at systemet vi har nå forhindrer ulykker og sikrer menneskers sikkerhet. Noen mennesker hevder imidlertid fortsatt at det er rom for forbedring, og planlegger å presse ideene sine om å forbedre trafikksystemet i fremtiden.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta