Beste gulv for områder med høy trafikk

B

De beste gulvvalgene for områder med mye trafikk I ethvert interiørprosjekt kan det å velge riktig gulv være blant de vanskeligste avgjørelsene. Dette gjelder både for huseiere og bedriftseiere. Å velge riktig gulv for områder med mye trafikk kan være spesielt vanskelig. Gulvet som brukes i disse områdene må være i stand til å tåle all “misbruk” det vil lide på grunn av de mange føttene som vil gå over det i løpet av dets levetid. Det skal også være lett å rengjøre. Tross alt betyr tyngre fottrafikk en større sannsynlighet for at gulvet vil lide av søl, flekker og mer.

Selvfølgelig er det mange forskjellige gulvalternativer, inkludert teppe, laminat, fliser, tre og så videre. Innenfor hver av hovedkategoriene av gulv er det noen valg som er ganske egnet for områder med høy trafikk. Likevel forblir noen gulvmaterialer bedre enn andre i områder der mennesker og dyr vil bevege seg gjentatte ganger over gulvet hver dag.

Det beste gulvet for områder med høy trafikk er sannsynligvis fliser. Keramiske fliser, steinfliser og andre flismaterialer er utrolig slitesterke og tåler mye fottrafikk. Med mindre den er laget av et svært porøst materiale, er flis også lett å rengjøre med en fuktig mopp. Det bør imidlertid bemerkes at ikke alle typer fliser er bra for et område som mange mennesker går over. Glatte fliser laget av materiale som marmor kan være ganske glatte når de blir våte, noe som øker sjansen for at fotgjengere vil skli og falle. Flisfuge kan også lett flekker hvis den ikke er forseglet. En mørkere fugemasse er sannsynligvis beste gulv for områder med mye trafikk fordi det ikke vil vise søl og flekker like lett.

Etter flislegging er tre et godt gulvvalg for områder med høy trafikk. I tillegg til å gi varme til et rom eller en bygning, er tregulv slitesterkt, spesielt når det er laget av hardtre som eik eller lønn. Ekte tregulv er derimot veldig dyrt. Dessuten kan de lett bli riper og skrapet. Derfor er det sannsynligvis ikke en god idé å installere dem i områder med mye trafikk der tunge gjenstander som møbler jevnlig flyttes over gulvet.

Laminatgulv er et trealternativ som, selv om det er rimeligere enn tre, beholder mange av treets fordeler. Det kan også gi varme til et rom fordi det er designet for å se ut som ekte tre. Laminat kan også være ganske slitesterkt, spesielt hvis det blir tatt godt vare på. Imidlertid er dette lagdelte gulvmaterialet også utsatt for vannskader. Søl må ryddes umiddelbart; ellers kan væske trekke gjennom lagene av gulvmaterialet og ødelegge det.

Vinylgulv kan være et godt valg for områder med mye trafikk fordi det er billig og kan etterligne utseendet til ekte keramiske fliser eller steinfliser. Vanligvis er den laget av en slitesterk plast eller en plastkompositt. Men som forskjellige laminater kan vinyl bli skadet av vann over tid. Det vil vanligvis ta lengre tid for slike gulv å lide av vanninntrengning og skade, men vann som sitter på vinyl i lengre perioder kan deformere vinylen og få den til å trekke seg opp fra gulvet.

Et siste gulvmateriale som mange mennesker vurderer for områder med høy trafikk er teppe. Dette gulvbelegget er kanskje det minst attraktive alternativet for områder med høy trafikk fordi det lett tilsmusser. Å kjøpe tepper som er flekkbestandige kan bidra til å lindre dette problemet, men ingen fiber er helt flekksikker. De som insisterer på dette gulvmaterialet for et område med mye trafikk, bør velge et teppe vurdert med et ytelsesnivå på 4 eller 5 for å garantere at det holder seg godt over tid.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta